Hoe onderhoud je jouw cv-ketel?

Het komt regelmatig voor, dat huishoudens het onderhouden van hun cv-ketel vergeten. Dit kan de nare consequentie hebben, dat de cv-ketel storingen vertoont. Als gevolg van zo’n storing zullen de ruimtes van je woning niet meer worden opgewarmd en kun je geen warm water meer gebruiken! Reden genoeg om de kans op een cv-ketelstoring te minimaliseren. Het eens per twee of drie jaar onderhouden van de cv-ketel is hierbij van groot belang. Tijdens het onderhoud kan de cv-ketel worden bijgevuld, kunnen versleten onderdelen worden vervangen, kan de ketel gereinigd worden, enzovoorts. Een loodgieter vertelt je graag meer over het onderhouden van je eigen cv-ketel.

Tip: voor cv-ketel onderhoud in Tilburg ben je bij deze ervaren loodgieter aan het juiste adres!

Zelf de cv-ketel bijvullen voor een hoger rendement

Eens in de zoveel tijd moet de cv-ketel worden bijgevuld. Het bijvullen van een cv-ketel is een klus die je eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Op internet vind je handige stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het bijvullen van een cv-ketel in z’n werk gaat. Let hierbij ook goed op de noodzaak van het ontluchten van leidingen, na het bijvullen van een cv-ketel. Het ontluchten is noodzakelijk om te voorkomen dat er lucht in de leidingen blijft zitten. Dit kan het rendement van de cv-ketel verlagen, waardoor je onnodig veel energie verbruikt.

Onderhoud aan onderdelen van de cv-ketel

Het regelmatig bijvullen van de cv-ketel is niet voldoende om de kans op een cv-ketelstoring te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld ook aan de noodzaak van het laten vervangen van versleten onderdelen. Een dergelijke klus is vaak lastig zelf uit te voeren! Woningbezitters beschikken niet over de kennis en het gereedschap om deze onderdelen te vervangen. Laat voor het uitvoeren van cv-ketelonderhoud daarom een loodgieter bij je langskomen. De loodgieter kan het onderhoud vaak in maximaal een paar uur uitvoeren. Wel zo makkelijk!