Wat te doen bij een kapotte cv-ketel?

Een kapotte cv-ketel zorgt binnen veel huishoudens voor de nodige ergernissen! In de afgelopen jaren is de traditionele combinatie van een losse boiler en losse cv-ketel vervangen door een combiketel. Dit betekent dat wanneer de combiketel niet meer werkt, een woning niet langer verwarmd wordt en je geen warm water meer kunt gebruiken. Met name tijdens de koude winterdagen is dit erg vervelend. Reden genoeg om de kans op een cv-ketelstoring zo klein mogelijk te maken. Het onderhouden van de cv-ketel is hierbij erg belangrijk. Helaas wordt de noodzaak van het onderhoud aan een cv-ketel vaak onderschat, met storingen tot gevolg. In dit artikel vertellen we je, wat je op zo’n moment het beste kunt doen!

Zelf de kapotte cv-ketel resetten

Allereerst is het raadzaam om de kapotte cv-ketel te resetten. Het kan voorkomen dat er een fout in de software van het systeem zit. Het resetten van de ketel maakt dat dit probleem al snel verholpen zal zijn. Kijk in de handleiding van je combiketel, hoe het resetten hiervan werkt. Helaas vormt het resetten van de cv-ketel niet altijd de oplossing.

Denk aan een situatie waarbij de cv-ketelstoring veroorzaakt wordt door een ernstige slijtage aan onderdelen. Of wat te denken van grote stofhopen tussen de onderdelen, die de werking van de cv-ketel belemmeren? Het is nagenoeg onmogelijk om dergelijke problemen zelf op te lossen.

Loodgieter inschakelen voor een cv-ketelreparatie

In dergelijke situaties is het verstandig om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan een cv-ketel reparatie voor je uitvoeren, waarbij de versleten onderdelen vervangen worden. Ook zal de cv-monteur de overige onderdelen controleren op slijtage. Zo kan ook een nieuwe cv-ketelstoring voorkomen worden. Veel loodgietersbedrijven bieden tegenwoordig een 24-uursloodgieter aan. Deze cv-monteur staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om een cv-ketelreparatie uit te voeren.